Ciasteczka ryżowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

smak dzieciństwa lat 80 jak nie było można dostać żadnych smakołyków w czasie stanu wojennego.Mama przynajmniej tymi prostymi ciastkami chciała nam umilić te lata.

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie kleiku ryżowego
    kostka margaryny
    3 jajka
    1 szkl cukru
    3-4 łyzeczki wiórków kokosowych
    opakowanie cukru waniliowego
    1 łyzeczka proszku do pieczenia
    dżem lub konfitura

Ciasteczka ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto ryżowe 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformowac z niego takie kluski śląskie z dziurką.Układać na blasze z papierem do pieczenia.Nagrzać piekarnik do 17o stopni i piec na złoty kolor.
  • 2. Po wyjęciu z piekarnika w dziurki wkładać łyżeczką dżem lub konfiturę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy