Ciasteczka rosyjskie

4.49 (153 ocen)

  • Łatwy

Bardzo szybkie ciastka

  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 200 gramów
    - mąka: 300 gramów
    - cukier puder: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - orzechy włoskie: 120 gramów

Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka rosyjskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka rosyjskie 1. Z mąki, masła, soli , proszku do pieczenia i cukru pudru zagnieść ciasto. Dodać pokrojone orzechy i dobrze ugnieść. Włożyć na 30 minut do lodówki Chłodne ciasto ugnieść jeszcze raz żeby zmiękło i uformować kuleczki.
  • 2. Piec na jasnozłoty kolor w temp.170-180 st.C, 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować