Ciasteczka orzechowe z ciecierzycą

0 (0 ocen)

Przepyszne ciasteczka przypominające w smaku brownie. Z orzechami, odrobiną kakao, bez mąki. Zdrowe i smaczne, córka się zajadała

Składniki:


  • 100 g orzechów ziemnych
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżka kremu czekoladowego
    1 łyżka oleju sezamowego
    1 łyżka kakao
    2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
    1 jajko

Ciasteczka orzechowe z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do rozdrabniacza wsypać orzeszki ziemne, zmiksować drobno. Następnie dodać krem czekoladowy, cukier, olej i kakao, miksować jeszcze chwilę aż powstanie jednolita masa.

    Masę przełożyć do miski, do rozdrabniacza wsypać ciecierzycę, zmiksować na gładko.

    Przełożyć ciecierzycę do miski, wbić jajko i wymieszać dokładnie. Wstawić masę na godzinę do lodówki.

    Po tym czasie łyżeczką nakładać masę na papier do pieczenia (wyszły 24 sztuki). Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy