CIASTECZKA ORZECHOWE

0 (0 ocen)

  • 20 min

Są pyszne i kruche dzięki orzechom wloskim.Po prostu pyszne!

  • 20 min

Składniki:

  • - 40 dag masła
    - 24 dag orzechów włoskich mielonych
    - 16 dag cukru pudru
    - 60 dag mąki pszennej

Ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyrobić az do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Nastepnie ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić około 30 minut.
  • 3. Po schlodzeniu ciasto rozwalkować na grubość około 0,5 cm i wykrawać foremkami do ciastek ulubione ksztalty.
  • 4. Ułożyć ciasteczka na blaszce wylożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni C około 15 minut ( az ciasteczka lekko się zezłocą ).
    Po wystudzeniu udekorować w/g uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy