Ciasteczka migdałowe

0 (0 ocen)

Przepyszna chrupiąca przekąska dla małych i dużych łasuchów. Idealne do kawy jak i na wycieczkę.

Składniki:

  • 100g mąki pszennej
    100g mąki krupczatki
    100g zimnego masła
    szczypta soli
    2 łyżki cukru pudru
    1 jajko
    1/3 szlk płatków migdałów

    cukier puder do posypania

Ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne masło posiekać z suchymi składnikami, wbić jajko, dodać migdały i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na pół godziny. Ciasto rozwałkować i wycinać dowolne kształty. U mnie motylki. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok 10-15 min w 180 stopniach. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.

Porady

Przechowywane w szczelnym pojemniku długo zachowają świeżość.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy