Ciasteczka migdałowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Łatwe i szybkie ciasteczka, uwielbiane przez moje dzieci.

  • 45 min

Składniki:


  • 30 dag mąki pszennej
    10 dag cukru kryształu
    15 dag mielonych migdałów
    20 dag masła
    całe żółtko + 1/2 białka (dałam całe jajko bo było małe)

Ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść. Połowę rozwałkować i wycinać ciasteczka. Ciasto nie może być za cienkie bo źle się będzie wykrawało. Można też ręcznie formować rogaliki, zamiast wycinania. W trakcie wycinania ciasteczek, drugą część ciasta należy dać do lodówki, żeby za bardzo się nie kleiło.

  • 2. Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy