Ciasteczka korzenno- miodowe

0 (0 ocen)

W czasie pieczenia zapach który rozchodzi się w kuchni jest rewelacyjny.

Składniki:


  • 0,5 kg mąka,
    70 gr masło,
    15 dkg cukier puder,
    4 łyżki miód prawdziwy,
    2 szt jajka,
    1 łyżeczka kopiasta proszek do pieczenia,
    1 łyżka przyprawa do pierników,
    0,5 łyżeczki cynamon

Ciasteczka korzenno- miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztopić miód z masłem,ostudzić.W misce wymieszać sypkie produkty dodać masło z miodem i roztrzepane jajka.Całość zagnieść i włożyć najlepiej na noc do lodówki.Ciasto wałkujemy dosyć cienko(rośnie w piekarniku) i wykrawamy foremkami ciasteczka.Piec w 160 st około 15 min.Zimne ciasteczka polukrować i przechowywać w zamkniętym naczyniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy