Ciasteczka kokosowo-migdałowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Mięciutkie i obłędnie pyszne

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 2 ½ szklanki mąki tortowej
    ½ szklanki płatków owsianych
    4 łyżki cukru dark muscato
    5 łyżek cukru pudru
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki kokosu
    3 łyżki mielonych migdałów
    1 jajko plus 1 żółtko
    1 kostka masła

Ciasteczka kokosowo-migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasteczek połączyć. Zagnieść ciasto i zawinąć w folię spożywczą. Odłożyć na minimum 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół i wałkujemy na grubość ok. 3mm. Wycinamy ciasteczka za pomocą szklanki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z drugą częścią ciasta postępujemy tak samo aż do wykorzystania całego ciasta. Ciasteczka pieczemy ok. 12 min w temp 160 stopni na rumiany kolor.


Porady

Zamiast migdałów można również użyć mielonych orzechów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy