Ciasteczka kokosowe z czekoladą

0 (0 ocen)

Najszybsze, najprostsze i bardzo smaczne ciasteczka kokosowe z dodatkiem czekolady.

Składniki:

  • 1) 120 g wiórków kokosowych
    2) 250 ml słodzonego mleka skondensowanego
    3) czekolada gorzka
    4) aromat waniliowy lub miąższ z połowy laski wanilii

Ciasteczka kokosowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę drobno siekamy.
  • 2. W misce łączymy wiórki kokosowe, mleko skondensowane i posiekaną czekoladę oraz miąższ z laski wanilii lub aromat waniliowy.
  • 3. Łyżeczką formujemy ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 4. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy