ciasteczka klonowo-migdałowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

w amerykańskim stylu

  • Łatwy

Składniki:

  • - syrop klonowy: 0.5 szklanki
    - masło migdałowe: 0.5 szklanki
    - mąka: 1 szklanka
    - brązowy cukier: 1 łyżka
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - olej: 3 łyżki

Ciasteczka klonowo-migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  • 2. Syrop, masło migdałowe, olej oraz cukier zmiksować. Mąkę, sodę i sól wymieszać w osobnej misce i dodać do migdałowej masy.
  • 3. Odczekać 5 minut. Formować kuleczki i lekko rozpłaszczone układać na blasze. Piec 10 minut, poczekać aż ostygną i zajadać! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy