Ciasteczka francuskie z mrożonymi borówkami amerykańskimi

4.45 (187 ocen)

Szybkie, smaczne i ładne. W sam raz do kawy w zimowy-wiosenny dzień.

Składniki:

  • ciasto francuskie - 1 arkusz
    mrożone borówki amerykańskie - 120 sztuk (po 5 sztuk na ciastko)
    cukier 2 łyżki
    jajko 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.45 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka francuskie z mrożonymi borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arkusz ciasta francuskiego kroimy na 12 kwadratów, a następnie przecinamy je na pół - powstaną 24 prostokaty.
  • nakładamy 2. Na każdy prostokąt nakładamy lekko przyciskając po 5 sztuk mrożonych borówek amerykańskich.
  • 3. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim (uzywając pędzelka) każdy prostokąt z borówkami.
  • 4. Ciasteczka posypujemy lekko cukrem i pieczemy na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 13- 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować