Przepis jest jak czarodziejska różdżka kiedy goście w progu. Jest niezwykle prosty i łatwy w wykonaniu. Apetyczne i efektowne ciasteczka z pewnością zaskoczą Twoich gości.
Ciasteczka francuskie z kremem i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmroź ciasto, podziel na kwadraty lub prostokąty. Uformuj ciasteczka.
2.Cukier, cukier wanilinowy i mleko zagotuj. Odlej trochę mleka.
3.Żółtka wymieszaj z mąką i z odrobiną mleka. Wlej całość do gorącego mleka, dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Na każde ciasteczko wyłóż po 1-2 łyżki kremu. Piecz w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 minut. Ostudź. Udekoruj jagodami i cukrem pudrem.
Komentarze