Ciasteczka francuskie z konfiturą

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Proste i szybkie w wykonaniu. Często pieką je moje dzieci. Ostatnio piekł je mój 9 letni synek Kuba .

  • 30 min

Składniki:

  • 2 - 3 opakowania ciasta francuskiego , 1 słoiczek dżemu lub konfitur z truskawek lub jagód , 1 jajko , cukier kryształ do posypania ciasteczek
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka francuskie z konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj dwie blachy do pieczenia . Wyłóż je papierem do pieczenia . Rozgrzej piekarnik do 220 stopni . Rozwiń gotowe ciasto i pokrój je na mniejsze kwadraty. Na każdym kwadraciku nałóż łyżeczką dżem lub konfiturę. Złóż ciasteczko i sklej jego boki.
  • smarowanie ciasteczek roztrzepanym jajkiem 2. Ułóż ciasteczka na blaszce i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Następnie każde ciasteczko posyp cukrem. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz je ok.10-12 min ., do czasu aż ciasteczka nabiorą złotego koloru. W czasie pieczenia pierwszej porcji przygotuj drugą blachę z ciasteczkami. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować