CIASTECZKA CZEKOLADOWE

0 (0 ocen)

  • 20 min

Robię je zawsze na swięta.Szybko znikaja ze stołu i zawsze sie udaja.

  • 20 min

Składniki:

  • - 30 dag mąki pszennej
    - 10 dag cukru pudru
    - 20 dag masła
    - 5 dag orzechów włoskich mielonych
    - 1 żółtko
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 łyżki kakao
    - 2 łyżki mleka

Ciasteczka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i zagniatamy do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Nastepnie formujemy z otrzymanego ciasta kulę i owijamy folią spożywczą.
    Wkładamy do lodówki i chłodzimy około 30 minut.
  • 3. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubośc około 0,5 cm i foremkami wycinamy rózne kształty.Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pioeczemy około 15 minut.
    Po wystudzeniu dekorujemy w/g uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy