Ciasteczka czekoladowe

5 (185 ocen)

Efektowne i bardzo czekoladowe ciasteczka.

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
    110g margaryny
    3 jaja
    2/3 szklanki cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    1 i 2/3 szklanki mąki
    szczypta soli
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztopić z masłem w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia.
    Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać masę czekoladową , mąkę z proszkiem do pieczenia i solą - wymieszać.
    Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
  • 2. Cukier puder wsypać na talerz. Ze schłodzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w cukrze pudrze układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec w temp: 200 ok 10-15 min

Porady

Ciasto najlepiej zrobić wieczorem i zostawić na całą noc w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować