Ciasteczka czekoladowe

0 (0 ocen)

Kruche ciasteczka czekoladowe z dodatkiem płatków owsianych. Szczególnie posmakują wielbicielom czekolady.

Składniki:


  • 250g czekolady gorzkiej
    2 jajka
    2/3 szklanki cukru
    100g masła
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki płatków owsianych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasteczka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło rozpuścić. Jajka utrzeć z cukrem do białości i wlać przestudzone masło. Następnie połączyć z przestudzoną czekoladą.
  • 2. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane zmielić i wsypać do masy. Wszystko dokładnie połączyć. Od razu nałożyć masę do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 *C przez 15min. Studzić na kratce. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy