Ciasteczka czarno-białe

4.98 (200 ocen)

Polecam, mocno kruchutkie :-)

Składniki:

  • 500 g mąki
    260 g masła lub margaryny
    cukier waniliowy
    2 jajka
    6 łyżek cukru
    3 łyżki kakao
    2 łyżki mleka
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.98 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka czarno-białe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, masło (lub margarynę), jajka, cukier, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki mleka i 3 łyżki kakao. Owinięte folią ciasta włożyć na 30 min. do lodówki.
  • ciasteczka 2. Wałkować na grubość 5 mm i wycinać okrągłe ciasteczka. Ze środka każdego wyciąć mniejszą foremką serduszka.
  • ciasteczka 3. Uzupełnić wzór tak, aby otrzymać dwukolorowe ciasteczka. Piec ok. 15-20 min. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować