Ciasteczka chorwackie (z białego sera)

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Wyjątkowo proste i lekkie - nie zawierają cukru i można wypełnić je dowolnym nadzieniem.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g twarogu
    250g masła
    250g mąki pszennej
    cukier puder do posypania
    +nadzienie (np. jabłka wymieszane z cynamonem, dowolne owoce, krem czekoladowy, marmolada)
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka chorwackie (z białego sera) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Palcami rozetrzeć masło z mąką tak, aby przypominała kruszonkę. Zagnieść z twarogiem. Schłodzić.
  • 2. Podzielić na kilka części i rozwałkować (trudno powiedzieć konkretnie, zróbcie to na wyczucie). Wykrajać szklanką koła i napełnić każde nadzieniem.
  • 3. Skleić, układać na cienkiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp.200'C na złoty kolor.
  • 4. Wyjąć z piekarnika, posypać cukrem pudrem, podawać ciepłe lub ostudzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować