Ciastecza Montekao.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Podobno jest to specjał tunezyjskim czego do końca nie jestem pewna, wiem jednak, że z pewnością podbiły one serce moje i moich bliskich.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - masło rośline: 125 gramów
    - cynamon: 1.5 łyżeczki

Ciastecza montekao. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Oprószyć blachę mąką (ja wyłożyłam papierem do pieczenia).
  • 2. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól do dużej miski. Dodać cukier i masło, ugnieść miękkie ciasto.
  • 3. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć je lekko i ułożyć na blasze w odstępach 5 cm. Oprószyć cynamonem.
  • 4. Piec 15-20 min. Przełożyć na metalową kratę, by ostygły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy