CIASTA PÓŁ FRANCUSKIE SEROWE

4.49 (177 ocen)

Smakują każdemu.

Składniki:

  • Składniki: 25dag sera białego 25 dag mąki pszennej 25 dag margaryny, szczypta soli cukier waniliowy.
    Dodatkowo: marmolada lub dżem
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasta pół francuskie serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmielić posiekać z mąką i tłuszczem, dodać cukier waniliowy, zagnieść ciasto. Wstawić ciasto na 15-20 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na pół centymetra pokroić na 5 centymetrowe kwadraty, na środku położyć marmoladę, złączyć po przekątnej rogi ciasta i dobrze skleić. Piec w temp. 190st.C na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować