1.Filety myjemy, osuszamy
i kroimy na średniej wielkości
kawałki. Posypujemy przyprawą
do mięsa, solą i pieprzem, lekko oprószamy ziołami prowansalskimi
i przyprawą do
dań chińskich. Mieszamy i podsmażamy
na rozgrzanym oleju.
2.Cebule obieramy i kroimy
w kostkę, pora oczyszczamy
i kroimy w cienkie paski. Podsmażamy,
aż się zeszklą.
Z mięsem przekładamy do
garnka. Z papryk usuwamy
gniazda nasienne, miąższ kroimy
w krótkie paski. Podsmażamy
na rozgrzanym oleju,
a następnie przekładamy do
garnka.
3.Ryż gotujemy do miękkości
w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Dodajemy do warzyw
i mięsa. Wkładamy osączone
groszek i kukurydzę. Mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem,
przyprawą do dań chińskich,
ziołami i odrobiną curry.
Chwilę dusimy.
Komentarze