Ciaparyga

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam pięcioro dzieci oraz dwoje wnucząt. Często podaję to danie na rodzinne spotkania.

Składniki:

  • ● 1/2 kg filetów z kurczaka
    ● 3 cebule
    ● por
    ● 2 papryki lub słoik papryki konserwowej
    ● 3 woreczki ryżu
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka groszku
    ● przyprawa do mięsa drobiowego
    ● przyprawa do dań chińskich
    ● zioła prowansalskie
    ● curry
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciaparyga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy na średniej wielkości
    kawałki. Posypujemy przyprawą
    do mięsa, solą i pieprzem, lekko oprószamy ziołami prowansalskimi
    i przyprawą do
    dań chińskich. Mieszamy i podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę, pora oczyszczamy
    i kroimy w cienkie paski. Podsmażamy,
    aż się zeszklą.
    Z mięsem przekładamy do
    garnka. Z papryk usuwamy
    gniazda nasienne, miąższ kroimy
    w krótkie paski. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju,
    a następnie przekładamy do
    garnka.
  • 3. Ryż gotujemy do miękkości
    w osolonej wodzie. Odcedzamy.
    Dodajemy do warzyw
    i mięsa. Wkładamy osączone
    groszek i kukurydzę. Mieszamy.
    Doprawiamy solą, pieprzem,
    przyprawą do dań chińskich,
    ziołami i odrobiną curry.
    Chwilę dusimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Ryż

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować