Ciap-ciap kapusta

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Ta potrawa jest ze mną od wczesnego dzieciństwa. Moja babcia przyrządzała ją jako główne danie oraz jako dodatek do różnych rodzajajów mięs, np. żeberek, karkówki czy golonki.

  • 15 min

Składniki:

  • 6-8 średnich ziemniaków,
    500g. kapusty kiszonej
    cebula
    15 dag. boczku
    masło do smażenia
    sól, pieprz, czosnek w proszku, przyprawa uniwersalna

Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciap-ciap kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W między czasie odsączamy i siekamy kapustę. Wrzucamy ją do garnka z odrobiną wody, dusimy przez 20-25 minut.
  • 2. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy boczek.
  • 3. Ziemniaki odcedzamy, ugniatamy. Kapustę odsączamy, dodajemy do ziemiaków. Mieszamy.
  • 4. Do ziemiaków i kapusty dodajemy cebulkę z boczkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i odrobiną przyprawy uniwersalnej. Wszystko łączymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować