Ciacho elegant

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Przepis na podobne ciasto otrzymałam od mojej koleżanki ze studiów, która piekła ciasta, jadła tylko kawałek i częstowała nas i swoją rodzinke. Aby dobrze wypaść w oczach szwagra upiekłam mu te ciasto na urodziny i wszytsko zasmakowało, bo jest naprawdę pyszne!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na krem:

    330 ml śmietanki 30 %
    2 fix'y do śmietany
    250 gr serku mascarpone
    4 łyżki cukru pudru
    + dżem porzeczkowy (do posmarowania biszkoptu)
    + bezy
    + 100 gr czekolady deserowej

    Biszkopt:

    5 jajek
    15 dkg cukru
    10 dkg mąki
    5 dkg kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Ciacho elegant - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem:

    Ubijamy śmietane z cukrem pudrem i fix'ami.Nastepnie dodajemy serek mascarpone.Wszystko razem mieszamy.

    Biszkopt:
    Ubijamy jaja z cukrem, dodajemu mąke i kakao.Mieszamy wszystkie składniki.Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 min.

    Potem dzielimy biszkopt na dwie równe części, jedną smarujemy dżemem. Gorną część biszkoptu smarujemy kremem i zdobimy bezami, które następnie polewamy stopioną czekoladą z mlekiem.

Porady

Ciasto przechowywać w niskiej temperaturze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować