Ciacho- deser jabłkowy!!

0 (0 ocen)

Sprawdza się na każdej imprezie...ma niebanalny smak. Po prostu nieeebo w gębie :)

Składniki:

  • 2-3 paczki herbatników petite beurre na tortownicę 24cm średnicy
    6 średniej wielkości jabłek, najlepiej renet
    20 dkg kostka masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 żółtko
    aromat arakowy
    2 opakowania galaretki (używam mniej wody niż w przepisie)
    owoce świeże lub mrożone

Ciacho- deser jabłkowy!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciacho- deser jabłkowy 1. Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem, dodać aromat (delikatnie), dodać jabłka utarte na średnich oczkach, wymieszać, aby sie dobrze połączyły.

    Tortownicę wyłożyć herbatnikami, boki i spód, wyłożyć masę tak, aby dochodziła do krawędzi herbatników (aby nie wypłynęła galaretka). Wyłożyć owoce i zalać chłodną galaretką.

    Dodam tylko, że to łatwizna, zawsze się udaje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy