Sprawdza się na każdej imprezie...ma niebanalny smak. Po prostu nieeebo w gębie :)
Składniki:
2-3 paczki herbatników petite beurre na tortownicę 24cm średnicy
6 średniej wielkości jabłek, najlepiej renet
20 dkg kostka masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 żółtko
aromat arakowy
2 opakowania galaretki (używam mniej wody niż w przepisie)
owoce świeże lub mrożone
Ciacho- deser jabłkowy!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem, dodać aromat (delikatnie), dodać jabłka utarte na średnich oczkach, wymieszać, aby sie dobrze połączyły.
Tortownicę wyłożyć herbatnikami, boki i spód, wyłożyć masę tak, aby dochodziła do krawędzi herbatników (aby nie wypłynęła galaretka). Wyłożyć owoce i zalać chłodną galaretką.
Komentarze