Chrzanowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

4.96 (148 ocen)

Zwykły twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem dzięki odrobinie chrzanu zyskał zupełnie nowy smak.

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
    4-5 łyżek jogurtu naturalnego
    1-2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
    1 duży pęczek rzodkiewki
    1/2 pęczka szczypioru
    sól morska
Wystaw ocenę:

4.96 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrzanowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jogurt i chrzan i dokładnie rozcieramy.
  • 2. Rzodkiewki drobno kroimy, szczypiorek siekamy. Dodajemy do twarożku, przyprawiamy solą morską i dokładnie mieszamy.

Porady

Chrzan najlepiej dodawać stopniowo, sprawdzając smak, aby uzyskać właściwą ostrość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować