Chrzanowe żeberka

0 (0 ocen)

Nie miałam pomysłu na obiad. Przejrzałam zamrażarkę i wyciągnęłam żeberka. Doprawiałam przyprawami, chrzanem, keczupem i tak oto powstał pyszny obiad!

Składniki:

  • 500 g żeberek
    2 łyżki chrzanu
    1 łyżka sosu sojowego (ciemnego)
    2 łyżki keczupu
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    Przyprawa do żeberek
    Pieprz

Chrzanowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy o osuszamy. Przyprawiamy przyprawą do żeberek. W osobnej miseczce mieszamy chrzan, sos sojowy, keczup, koncentrat pomidorowy, pieprz. Dokładnie mieszamy i zalewamy żeberka. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 1 godzinę w 200*C. po upieczeniu powstaje nam smaczny chrzanowo-keczupowy sos.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy