Chrzanowe rożki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka przekąska w formie chrzanowych rożków na wielkanocne śniadanie, zachwyci każdego formą podania.

  • 20 min

Składniki:

  • 30 dag szynki gotowanej w plastrach
    6 jajek
    1 jabłko
    kawałek pora
    1 łyżka rodzynek sułtanek
    1 łyżka żurawiny
    1 łyżka chrzanu
    2 łyżki majonezu z czosnkiem
    sól morska do smaku
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Dodatki Szynki

Chrzanowe rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,skubiemy,zimne trzemy na tarce razem z obranym ze skórki jabłkiem, dodajemy do składników posiekany por, żurawinę i rodzynki, doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz łyżką chrzanu mieszamy wszystko na pastę, kładziemy po łyżce farszu na całości szynki zawijamy w rożki , układamy ciasno na półmisku chłodzimy w lodówce dekorujemy dowolnie wg swojego uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Szynka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować