Chrzanowe roladki schabowe

0 (0 ocen)

Marchewka z chrzanem zawinięta w plastry schabu.

Składniki:

  • 4 plastry schabu środkowego
    2 średnie marchewki
    1 cebula
    2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
    3 łyżki oleju
    4 płaskie łyżeczki majonezu
    sól
    pieprz
    wykałaczki
    1 łyżeczka mąki
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrzanowe roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy , osuszamy, rozbijamy na cienkie płaty.Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na czas przygotowania farszu.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju , wkładamy posiekaną cebulę i chwilę smażymy.Marchewki skrobiemy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do cebuli, dusimy 10 minut.Na koniec dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem. Lekko studzimy.
  • 3. Każdy kotlet smarujemy cieniutko majonezem, kładziemy łyżkę marchewki i ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami.
    Pozostały olej rozgrzewamy obsmażamy na nim roladki ze wszystkich stron.
    Podlewamy pół szklanki wody , nakrywamy i dusimy 20 minut. Od czasu do czasu roladki odwracamy. Gdyby woda bardzo odparowała należy ją uzupełnić. Mąkę rozprowadzamy z łyżkami wody i ze śmietaną, zagęszczamy sos.
    roladki podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem w towarzystwie surówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chrzan Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować