Chrzanowa karkóweczka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam !

  • 60 min

Składniki:

  • 2 plastry karkówki
    4 łyżki tartego chrzanu (może być ze słoiczka)
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku
    śmietanka słodka i mąka do zagęszczenia sosu
    margaryna do smażenia
    woda do podlania mięsa

Chrzanowa karkóweczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Karkówkę lekko rozbić. Z każdej strony obsypać solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna i posmarować 1 łyżką chrzanu.
  • nikolaxxxx 2. Margarynę rozpuścić. Obsmażyć na niej mięso z obu stron.
  • nikolaxxxx 3. Mięsko podlać wodą i dusić w niej do miekkości.
  • 4. Sos powstały z duszenia mięsa zagęścić mąką ze śmietanką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy