• CHRZAN GOTOWANY

    Dodane przez: hancia

  • JEST BARDZO SMACZNY NA STÓŁ WIELKANOCNY ALE TAKŻE I DO KANAPEK NA CODZIEŃ.

  • Składniki

    0,5 litra śmietany
    6 jaj
    4-5 łyżek octu,
    1 słoik chrzanu tartego ale nie kremu chrzanowego , jeśli ktoś lubi łagodniejszy smak można dodać troszkę cukru.

  • Sposób przygotowania

    1.

    ŚMIETANĘ, JAJKA I DODATKI DOBRZE ROZTRZEPAĆ TRZEPACZKĄ LUB BLENDEREM I POSTAWIĆ NA OGNIU. MIESZAĆ CAŁY CZAS AŻ DO ŚCIĘCIA. GDY ZGĘSTNIEJE ODSTAWIĆ , DODAĆ CHRZAN, WYMIESZAĆ I WYSTUDZIĆ. ODSTAWIĆ NAJLEPIEJ DO LODÓWKI. POZOSTAJE DOŚĆ DŁUGO ŚWIEŻY.

  • Rady

    NIE MOŻNA STAWIAĆ NA ZBYT DUŻYM OGNIU TYLKO MAŁYM I CAŁY CZAS MIESZAĆ ABY SIĘ NIE PRZYPALIŁO.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, chrzan, danie świąteczne, dodatek do kanapek
  • 0 komentarzy

Dodane przez: hancia

hancia 7

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-25T17:54:46+01:00

513 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii