CHRZAN GOTOWANY

4.49 (176 ocen)

JEST BARDZO SMACZNY NA STÓŁ WIELKANOCNY ALE TAKŻE I DO KANAPEK NA CODZIEŃ.

Składniki:

  • 0,5 litra śmietany
    6 jaj
    4-5 łyżek octu,
    1 słoik chrzanu tartego ale nie kremu chrzanowego , jeśli ktoś lubi łagodniejszy smak można dodać troszkę cukru.
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Chrzan gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŚMIETANĘ, JAJKA I DODATKI DOBRZE ROZTRZEPAĆ TRZEPACZKĄ LUB BLENDEREM I POSTAWIĆ NA OGNIU. MIESZAĆ CAŁY CZAS AŻ DO ŚCIĘCIA. GDY ZGĘSTNIEJE ODSTAWIĆ , DODAĆ CHRZAN, WYMIESZAĆ I WYSTUDZIĆ. ODSTAWIĆ NAJLEPIEJ DO LODÓWKI. POZOSTAJE DOŚĆ DŁUGO ŚWIEŻY.

Porady

NIE MOŻNA STAWIAĆ NA ZBYT DUŻYM OGNIU TYLKO MAŁYM I CAŁY CZAS MIESZAĆ ABY SIĘ NIE PRZYPALIŁO.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować