Chrusty, faworki

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

zabawa z moją córeczką

  • 60 min

Składniki:

  • -1kg mąki
    -1szklanka cukru
    -1/4kg margaryny
    -2 kwaśne śmietany
    -5 jajek
    -1 cukier waniliowy
    -1 proszek do pieczenia
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Chrusty, faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na chrusty 1. Z podanych składników sporządzić ciasto. Rozwałkować je. pokroić na niewielkiej wielkości romby. Na każdym zrobić nacięcie przez które przeciągnać jeden z końców. Faworki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i osączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu. Gdy ostygną posypać grubo cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować