Chrupiące różyczki - ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przekąska dla wielbicieli frytek i chipsów.

  • 30 min

Składniki:

  • ziemniaki
    olej do smażenia
    sól morska
    przyprawy do posypania wedle uznania

Chrupiące różyczki - ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • plasterki ziemniaka układamy w różyczki, spinamy wykałaczkami. 1. Ziemniaki obieramy i kroimy na jak najcieńsze plasterki. Plasterki układamy w różyczki i łączymy wykałaczkami.
  • różyczka gotowa do smażenia 2. Różyczki układamy na ściereczkę lub ręcznik kuchenny by oddały swoją wilgoć.
  • Różyczki smażymy na głębokim tłuszczu. 3. Różyczki wkładamy na głęboki tłuszcz i smażymy, aż ładnie się zrumienią.

Porady

Różyczki możemy podawać jako osobną przekąskę lub z daniem głównym. Wyjmując wykałaczki lekko nimi obracamy, dzięki temu lekko wyjdą z różyczek.

Komentarze

Podobne przepisy