Chrupiący schabowy w chipsowej panierce

4.48 (155 ocen)

  • 15 min

Odmiana dla tradycyjnego schabowego z zastosowaniem panierki z chipsów.

  • 15 min

Składniki:

  • Dla 4 osób:
    4 plastry schabowego
    1 jajko
    5 łyżek mąki pszennej
    5 łyżek bułki tartej
    80 g chipsów grubo krojonych o smaku kebaba
    olej do smażenia
    przyprawa Delikat do mięs Knorra
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Chrupiący schabowy w chipsowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozklepujemy tłuczkiem i obsypujemy odrobiną przyprawy do mięs z obu stron. Wstawiamy do lodówki na 20 minut.
  • 2. Do jednej miseczki wsypujemy mąkę.
    Do drugiej wbijamy jajko, które rozkłócamy ze szczyptą przyprawy do mięs.
    Do trzeciej wsypujemy bułkę tarta i pokruszone chipsy.
  • 3. Rozgrzewamy olej na patelni. Obtaczamy kotlety najpierw w mące, później w jajku i na końcu w panierce z chipsów.
  • 4. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Porady

Proporcje na panierkę wystarczyły mi na 4 duże kotlety schabowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jajka Mąka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować