chrupiący kurczak

0 (0 ocen)

  • 25 min

Tradycyjne udka z kurczaka w nieco innej odsłonie. Bardzo często gości u mnie na stole. A sekret tkwi w "maminej" panierce.

  • 25 min

Składniki:

  • Porcja dla dwóch osób:
    - 2 udka (najlepiej z rosołu)
    - trzy garści płatków kukurydzianych,
    - pieprz, sól, vegeta, curry, papryka czerwona słodka
    - jajko, mąka

Chrupiący kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozkłócić, dodać przyprawy wedle uznania, dodać mąkę ok. 2 łyżki. Płatki kukurydziane przełożyć do foliowego woreczka i pokruszyć.
  • 2. Mięso obtoczyć w jajku z mąką a następnie panierować w płatkach kukurydzianych. Obsmażyć na rumiano. Podawać z ziemniakami i dodatkiem (w moim przypadku ogórki).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy