Chrupiące ziemniaczki

4 (1 ocen)

  • 40 min

Frytki? Nie tym razem to coś zupełnie innego...

  • 40 min

Składniki:

  • - ziemniaki*
    - olej do smażenia
    - przyprawa do ziemniaków i frytek
    - sól
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki opłukujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kiedy ziemniaczki będą półmiękkie, tak by wkuć bez problemu wykałaczką. Wyciągamy. Kroimy w półksiężyce. (na cztery) Wrzucamy pojedynczo na olej tak by były okryte. Smażymy do chrupiącego koloru. Wyciągnąć posypać przyprawą.



    Dodam tylko jeszcze, że dzięki skórce i wcześniejszemu gotowaniu, ziemniaczki smakują inaczej niż frytki.

Porady

Ja ziemniaki do tego używam tylko te zakupione w biedronce, są pięknie umyte i potrawa się jak najbardziej estetycznie wygląda. Dodam tylko jeszcze, że dzięki skórce i wcześniejszemu gotowaniu, ziemniaczki smakują inaczej niż frytki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować