Chrupiące waniliowe faworki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie , smaczne i chrupiace faworki o smaku waniliowym:) Polecam:)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 czubate szklanki maki pszennej
    1 łyzka miękkiego masła
    3 żółtka
    cukier waniliowy , ewentualnie kilka kropel aromatu waniliowego
    6-7 łyzek jogurtu naturalnego
    1 łyżka spirytusu
    olej do smazenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Chrupiące waniliowe faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z e składników zagnieść ciasto. Rozwałkowac i nozem wykrawać długie prostokąty, nacinać wzdłuż, przekładać jeden koniec przez powstałą dziurkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Uwazac by sie nie przypaliły.
    Usmazone układac na papierowym ręczniku by wchłoneły nadmiar tłuszczu a potem potem posypywać cukrem pudrem.

Porady

alkohol dodaje po to by ciasto wchłoneło jaknajmniej tłuszczu. Z TYCH SKŁADNIKÓW WYCHODZI PEŁEN TALERZ CHRUSCIKÓW.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować