Chrupiące sakiewki

4.51 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Na 5-lecie Przyślij przepis! rodzina Brzostowskich z Choroszczy przygotowała prawdziwą ucztę. Zachwycił nas smak drobiowych sakiewek.

Składniki:

  • ● 70 dag mięsa z kurczaka 
    ● pieprz
    ● 70 dag ziemniaków
    ● 4 skórki z kurczaka (np. z ćwiartek lub dużych udek)
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki

Chrupiące sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuchennymi nićmi zszywamy skóry z kurczaka, formując kształt sakiewek. Pozostawiamy niewielki otwór, przez który włożymy farsz.
  • 2. Mięso i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Wypełniamy sakiewki. Zaszywamy otwór.
  • 3. Wkładamy do rękawa do pieczenia. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 1,5 godziny w 200 °C. Usuwamy nici.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować