Chrupiące pieczarki w serowym cieście

4.78 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Te pyszne chrupiące pieczarki są naprawdę świetne! W cieście serowym smakują rewelacyjnie nie tylko jako dodatek do obiadu, również jako przekąska imprezowa na ciepło.

  • 15 min

Składniki:

  • 400 g pieczarek
    3 jajka
    50 g żółtego sera
    1/2 łyżeczki oregano
    3 płaskie łyżki mąki
    szczypta soli i pieprzu
    5 łyżek bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.78 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące pieczarki w serowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Krok 1

    Do miseczki wbijamy jajka,dodajemy mąkę, przyprawy, starty ser (najlepiej na mniejszych i większych oczkach). Całość mieszamy trzepaczką lub mikserem do uzyskania gęstego ciasta.

    Krok 2

    Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki, namaczamy w cieście.

    Krok 3

    Następnie obtaczamy w bułce tartej.

    Krok 4

    Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju. Ważne aby oleju było troszkę więcej, pieczarki muszą w nim lekko pływać. Na końcu przekładamy je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować