Chrupiące pieczarki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiące pieczarki na kolację............

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 1 kilogram
    - jaja: 3 sztuki
    - sól morska: 4 szczypty
    - pieprz kolorowy: 0.25 łyżeczki
    - pieprz czosnkowy: 0.25 łyżeczki
    - chili w proszku: 0.25 łyżeczki
    - przyprawa borowiki z ziołami: 0.25 łyżeczki
    - bułka tarta: 200 gramów
    - olej do smażenia ( głęboki): 300 mililitrów

Chrupiące pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić.
    Jajka zmiksować ze wszystkimi przyprawami i wymieszać z pieczarkami.
  • 2. Z masy jajecznej wyjmować pojedynczo pieczarki, panierować w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu około 5-7 minut.
    Jeżeli oleju mamy za mało, pieczarki w połowie smażenia należy obrócić.
    Podawać z pieczywem i ketchupem lub jako dodatek do smażonych mięs.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy