Owsiane ciasteczka, bardzo chrupiące

4.5 (142 ocen)

  • 60 min

Idealna przekąska dla dbających o linię.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki
    (30 ciastek)
    500 g płatków owsianych błyskawicznych,
    6 łyżek wiórków kokosowych,
    5 łyżek cukru trzcinowego,
    250 ml wody,
    2 łyżki masła,

Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Owsiane ciasteczka, bardzo chrupiące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Etapy przygotowania


    Wszystkie składniki zagniatać dłońmi aż do połączenia składników. Z ciasta uformować kulę i podzielić ją na dwie części. Każdą z nich rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia do grubości ok. 4-5 mm. Wykroić dowolne kształty. Piec na papierze do pieczenia ok. 60 min. w temp. 200 ( przy uchylonych drzwiczkach ) Mniej więcej w połowie pieczenia obrócić ciasteczka na drugą stronę.

Porady

do masy można dodać ulubione dodatki, np. ziarna sezamu lub rodzynki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować