chrupiące naleśniki z mięsem

0 (0 ocen)

super

Składniki:

  • 15 usmażonych naleśników,
    ugotowane mięso z rosołu - wołowina i drób na tę ilość powinno być ok.1 kg mięsa,
    3 cebule drobno pokrojone w kostkę i przesmażone na złoto ,wtedy jest bardziej aromatyczna,
    3 -4 ząbki czosnku przeciśnięte i dodane na sam koniec smażenia cebuli,na tyle aby złapał temperaturę,
    1 większa lub 2 małe namoczone i wyciśnięte bułki,
    sól,pieprz do smaku,
    garść suszonego czosnku niedżwiedziego ,lub jak nie ma to majeranku,
    olej do smażenia,

Chrupiące naleśniki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso oddzielić od kości,zmielić razem z wyciśniętymi bułkami.Dodać cebulę i przyprawy - nie żałować soli i pieprzu ,gdyż farsz powinien być dość wyrazisty.Wyrobić dobrze rękoma,jeżeli jest za twardy należy dodać odpowiednią ilość rosołu.
    farsz rozsmarowywać na całości naleśnika nie za grubo,zwijać kopertowo.Gotowe kłaść na gorący olej i przysmażyć ,aż bedą dobrzę chrupiące.
    Podawać gorące w towarzystwie czerwonego barszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy