Chrupiące leniwe.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubione pierogi moich dzieci i mojej wnuczki Wiktorii, która pomaga przy ich wykonaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg twarogu
    3 jajka
    3 szklanki mąki
    cukier waniliowy
    sól
    olej do smażenia

Chrupiące leniwe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiktoria robi z ciasta wałeczek. 1. Twaróg rozdrobnić widelcem, białka ubić, dodać żółtka. Mąkę przesiać do miski, wymieszać z twarogiem, jajkami i cukrem. Przełożyć na stolnicę posypaną mąką. Zrobić z ciasta wałeczek, lekko spłaszczyć, pokroić ukośnie na kawałki. Gotować w osolonej wodzie. Wyjąć osączyć z wody, smażyć na rumiano. Dodatki według upodobań.

Porady

Gdy ciasto się zbyt klei, podsypać mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy