Chrupiące kurczaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem i moim 4-letnim synem Mateuszem, dla którego przyrządzam tę potrawę. Przepis dostałam od teściowej, jednak nieco go zmodyfikowałam.

Składniki:

  • ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
    Marynata:
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 2 jajka
    ● łyżeczka curry
    ● łyżeczka musztardy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól, pieprz

Chrupiące kurczaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę.
  • 2. Marynata: jajka rozkłócamy,
    wlewamy olej, dodajemy
    musztardę i curry. Doprawiamy
    solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
    Mieszamy. Wkładamy mięso,
    mieszamy i o dstawiamy na
    noc do lodówki.
  • 3. Mięso obtaczamy w bułce
    tartej i smażymy w głębokim
    oleju (jak frytki). Wyjmujemy
    i osączamy z tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy