Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego

0 (0 ocen)

Z mięsa rosołowego można przygotować takie oto smaczne i chrupiące kotleciki-nuggety .Moje dzieci bardzo je lubią, ja zresztą też :)

Składniki:

  • Mięso z rosołu : pierś oraz udko
    1 jajko
    bułka tarta
    mąka
    suszona słodka papryka
    sól i pieprz
    smalec z gęsi (1-2 łyżki)

Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z rosołu 1. Mięso rozdzielamy na mniejsze kawałki i delikatnie spłaszczamy.
  • mięso przyprawiamy 2. Każdy kawałek solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
  • mięsko w panierce 3. Na patelni rozgrzewamy smalec z gęsi.
    Każdy kawałeczek mięsa obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej.
  • smażone 4. Tak przygotowane mięso układamy na gorącym smalcu i smażymy na złocisty kolor z dwóch stron.Usmażone kotleciki układamy na papierze kuchennym by odsączyły się z nadmiary tłuszczu.
    Podajemy z frytkami i sałatką .
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy