Chrupiące kotleciki curry na patyku

5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Dzisiejszy obiad przypadł do gustu najmłodszemu w rodzinie,a za razem też najwyższemu :)Aczkolwiek wszyscy się zajadaliśmy.Przekonałam wszystkich,że domowy fast food też może być zdrowy i smaczny.Cudownie chrupiące i odchudzone kotleciki są banalnie proste w przygotowaniu.

Składniki:

  • 600 g piersi z kurczaka
    4 ząbki czosnku
    2-3 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 żółtko
    3-4 łyżki bulionu drobiowego
    1-2 łyżki otrębów mielonych
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 szklanka płatków kukurydzianych
    pieprz
    sól
    Dodatkowo:
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące kotleciki curry na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy.Następnie mielimy ją w maszynce do mięsa.Dodajemy żółtko,przeciśnięty przez praskę czosnek,płatki owsiane,bulion oraz natkę pietruszki.Przyprawiamy curry,papryką,solą i pieprzem.Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem.
  • 2. Mięso dzielimy na około 10 porcji.Każdą formujemy mokrymi dłońmi na podłużny kształt.Otaczamy w płatkach kukurydzianych,wbijamy patyk do szaszłyka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 190'C.Podajemy z frytkami,surówką i ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować