Chrupiące kąski z sosem czosnkowym

4.5 (168 ocen)

Można je podawać na ciepło jak i na zimno. Goście je uwielbiają.

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    Bułka tarta
    Sól, pieprz
    Olej
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    Ząbek czosnku
    1 op. sosu czosnkowego

Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiące kąski z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w paski długości ok. 7cm i panierować w rozkłóconym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wsypać sos czosnkowy. Całość wymieszać. Chrupiące kąski podawać z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować