Chrupiące jajka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

śniadanko

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - boczek wędzony: 3 plastry
    - Szczypiorek posiekany: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - papryka ostra: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Chrupiące jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbić na gorący tłuszcz, posypać pokrojonym szczypiorkiem, położyć kawałki boczku i smażyć na niewielkim ogniu. Jajek nie obracamy, smażymy aż dół będzie chrupiący, a białka ścięte. Jemy z pieczywem posmarowanym masłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Chrupiące śniadanie