CHRUPIĄCE GOFRY

0 (0 ocen)

  • 60 min

Gofry są świetne szczególnie jak są ciepłe. Chrupiące i nie można się oprzeć im.

  • 60 min

Składniki:

  • - 0,5 kg mąki
    - 1 kostka margaryny
    - 2 szkl. wody
    - 5 jajek
    - 1 szkl. cukru
    - cukier waniliowy

Chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, żółtka, mąkę, cukier i cukier waniliowy wymieszać razem. Dodać rozpuszczoną margarynę i białka ubite na sztywną pianę. Wymieszać łyżką, aby ciasto było puszyste. Pieczemy gofry.
    Podawać z konfiturą, cukrem pudrem, bitą śmietaną, jak również bez dodatków. Smacznego !!!

Porady

Nie używam oleju do smarowania gofrownicy, ponieważ ciasto samo w sobie ma dużo tłuszczu. Proponuję pieczenie gofrów w gofrownicy o dużej mocy, np. 1300 W.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy