Chrupiące florentynki w dwóch kolorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać płatki kukurydziane, migdałowe, żurawinę, musli i wlać do tego mleko. Wszystko wymieszac, tak dokładnie aż mleko wsiąknie.
2.Piekarnik rozgrzać do 180st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką wyłożyć porcje mieszaniny, uformować ciastka. Powinno wyjść 12 szt. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Wyjąć i pozwolić ostygnąć przez 10 minut.
3.Do dwóch osobnych miseczek dać czekolady. Na garnuszku nad parą każdą czekoladą osobno rozpuścić.
Delikatnie odlepić ciastka, odwrócić górą na dół. Pędzelkiem posmarować ciastka czekoladą, 6 ciastek białą i 6 ciemną. Odłożyć na kratkę do zastygnięcia czekolady. Gotowe po kilkunastu minutach, można dać do lodówki.
Komentarze