chrupiące deserki jagodowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Coś z niczego. Galaretka z jagód, jogurt naturalny i płatki śniadaniowe. Bardzo smaczny deser, choć prosty.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    200 g mrożonych jagód
    4 łyżeczki żelatyny
    1 kubek jogurtu naturalnego
    płatki śniadaniowe kuleczki czekoladowe
    3 kostki białej czekolady

Chrupiące deserki jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie łyżeczki żelatyny rozpuścić w odrobinie wody. Jagody rozmrozić i zmiksować. Połączyć z żelatyną. Przelać do silikonowych foremek na muffinki. Odstawić do lodówki.
  • 2. Pozostałą żelatynę rozpuścić jak poprzednio. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną. Wylać do foremek na warstwę jagodową. Na warstwie jogurtowej szybko ułożyć kuleczki czekoladowe i docisnąć. Odłożyć do stężenia do lodówki.
  • 3. Deserki wyjąć z foremek układając do góry nogami na talerzu i delikatnie zdejmując foremki. Białą czekoladę posiekać i posypać nią deserki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy